Prinsipper i REKO

Lokalprodusert mat.

Når Thomas Snellmann fikk idêen til å sette i gang salgskonseptet REKO-ring, var det kun et par prinsipper som var viktige for han i konseptet.

Uten mellomledd

Salget skjer direkte fra de som produserer varen til forbruker. Varene som du kjøper på REKO kjøper du rett fra bonden eller mathåndverkeren! På denne måten kan du stille spørsmål om hvordan varen er produsert, hvordan eventuelt dyrehold er, hvor stor produksjonen er og ellers det du måtte lure på.

Forhåndsbestilte varer

Varene som blir bestilt og solgt i REKO er forhåndsbestilte. Tanken bak dette var at det skulle være forutsigbart for matprodusenten. Med forhåndsbestilte varer vet produsenten hvor mye som blir solgt på utlevering og hvor mye som må høstes og pakkes til utlevering.

 

Fast utlevering på fast sted og tidspunkt

Kunde og produsent møtes på et avtalt sted til avtalt tid. Ofte har REKO-ringene fast intervall på annenhver uke eller en gang i måneden.

Gratis for produsentene

Salgskonseptet skal være gratis å bruke. På denne måten skal produsentene sitte igjen med hele fortjenesten på varen og salget. De som leverer på REKO har i tillegg til å produsere varen, hele arbeidsmengden med annonsering, bestillinger, pakking, administrasjon og levering av varene.

“Jag förstod direkt att idén var genial och att det här var något jag måste vidareutveckla."

— Thomas Snellmann